Ειδικά Προγράμματα και Δραστηριότητες

Ψυχαγωγικές – καλλιτεχνικές δραστηριότητες: Αναπτύσσονται στο πλαίσιο του Συλλόγου τόσο για την προβολή του έργου του, την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης όσο και για την εξεύρεση πόρων.

Εξωτερικά προγράμματα & εκδρομές: Δίνουν τη δυνατότητα στα ΑμεΑ να γνωρίσουν, να δραστηριοποιηθούν, να κοινωνικοποιηθούν και να ψυχαγωγηθούν, καθώς βοηθούν το παιδί να αξιοποιήσει τις φυσικές του ικανότητες.

Εργαστήριο κατασκευών: Περιλαμβάνει εργαστήρια εποχιακών ειδών (χριστουγεννιάτικων, πασχαλινών, καλοκαιρινών, προσκλητηρίων,  μπομπονιέρων, καρτών κα). Παρέχει τη δυνατότητα για ενδυνάμωση και άσκηση των ικανοτήτων των ΑμεΑ μέσω της παραγωγικής διαδικασίας. Τα έργα τους, πωλούνται στις εορταγορές και εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Εργαστήριο ανθοκομικής: Δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να καλλιεργήσουν, να περιποιηθούν και να φροντίσουν φυτά, τα οποία πωλούνται στις εορταγορές και εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών: Δίνει τη δυνατότητα εξοικείωσης με το μέσο.

Πρόγραμμα μαγειρικής: Παρέχει τη δυνατότητα, στα ΑμεΑ να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν τα σκεύη μαγειρικής αλλά και να πειραματιστούν με πρώτες ύλες και συνταγές. Τα παιδιά συνεργάζονται, μαγειρεύουν και γεύονται τις δημιουργίες τους.

Εργαστήριο ανακύκλωσης χάρτου & πλαστικών: Παρέχει την ευκαιρία συλλογής-διαχωρισμού και κατανόησης της αξιοποίησης του παλαιού και του χρησιμοποιημένου.

Θεατρικό εργαστήρι: Τα ΑμεΑ συμμετέχουν στη δημιουργία θεατρικών δρώμενων συνδυάζοντας την αφήγηση, το παραμύθι και το θεατρικό παιχνίδι και στη δημιουργία παραστάσεων σε χριστουγεννιάτικες, αποκριάτικες, καλοκαιρινές γιορτές.